Remy Mulder

Productie lichting 2019, Nederlandse Filmacademie

Wat doe je binnen je huidige onderneming/werkpraktijk?
Ik ben Finance Manager bij Lemming Film 

Waarom vind je ondernemerschap binnen de kunst en creatieve sector belangrijk?
Voor mij is ondernemen in de creatieve industrie een passie geworden. Het motiveert mij enorm om talentvolle makers aan het werk te zien en hen te ondersteunen met de zakelijke aspecten. Waar zij zich voornamelijk willen bezighouden met de ontwikkeling en uitwerking van hun creatieve ideeën, is het niet altijd even makkelijk om te onderhandelen over tarieven en/of een eigen bedrijfje op poten te zetten. Toch kun je pas echt een onafhankelijk maker zijn wanneer je ook zakelijk voor jezelf kunt zorgen. 

Waarom neem je deel aan de klankbordgroep?
Naar mijn idee is het ontzettend goed dat de AHK zich inzet om inspirerende cursussen en modules aan te bieden. 

Naar mijn idee is het ontzettend goed dat de AHK zich inzet om inspirerende cursussen en modules aan te bieden.

Door met plezier te leren over de zakelijke kant, met als doel om financiële stabiliteit te vinden, kunnen makers voor zichtzelf de mogelijkheid creëren om te doen wat ze het liefst doen.

“Betrokken zijn bij producties waar mensen de volgende dag nog over praten, is een droom die ik probeer waar te maken.”
Met deze uitspraak heb ik mij acht jaar geleden aangemeld bij de opleiding Internationale Media en Entertainment Management in Breda. Daar heb ik mijn ambitie om producent te worden ontwikkeld en de Filmacademie was een logische vervolgstap. Nu, vier jaar later, heb ik me binnen en buiten de Filmacademie kunnen ontwikkelen tot iemand die weet wat hij wil maken, applicaties heeft gebouwd om het productieproces efficiënter te maken, Chinees is gaan leren omdat die taal veel perspectieven biedt voor de toekomst, kennis heeft genomen van visual effects producties en bovenal geweldige makers om zich heen heeft verzameld. Ik heb enorm veel zin om me de komende tijd te verdiepen in de Chinese filmmarkt en nieuwe plannen te ontwikkelen voor films en series, ook met het oog op nieuwe mediavormen. Daarnaast wil ik graag, parallel hieraan, bijdragen aan de verbetering van de workflows van een productie richting de toekomst

www.remymulder.com
 

Delen