Trek aandacht met je motivatiebrief 

Wat ga je deze avond leren?
Daar is ie dan, de job die je graag wilt hebben. Hoe overtuig je de lezer nu dat jij dé persoon bent voor de klus? Hoe maak je hem enthousiast, hoe wakker je het vonkje aan? Juist: met je motivatiebrief. Ontdek de do’s en don’ts, en wat succesvolle ingrediënten zijn.   

Over Sylvie Mellenberg 
Sylvie Mellenberg is de expert van de avond. Zij is taal- en communicatiespecialist. Ze helpt je antwoorden te vinden op vragen als: Hoe bouw je een goede tekst op? Wanneer is een argument voldoende onderbouwd? Sylvie werkt al jaren voor de Academie van Theater en Dans als communicatietrainer en schrijfcoach en weet welke vragen bij jullie leven. 

Wat gaan we doen?
Er valt altijd heel veel over jezelf te vertellen, maar welke keuzes maak je daarin en hoe doe je dat op zo’n manier dat een ander het snapt? Wat wil een werkgever/opdrachtgever over jou weten, hoe kun je dat concreet beschrijven en op welke manier onderscheid jij je van anderen? 

Deze uitdagingen gaan we aan:  

  • Het sollicitatieproces in het algemeen 
  • Het schrijven van een profiel (voor je cv) 
  • Het schrijven van een brief waarin je jezelf niet alleen maar verkoopt, maar waarin de raakvlakken tussen jou en de organisatie waar je wilt werken centraal staan. 

Sylvie: "Mijn achtergrond is zelfstandig communicatietrainer en NLP-coach en omdat ik mijn onderwijsklanten het leukste vond, wilde ik graag een officiële lesbevoegdheid. Ik ben op latere leeftijd een opleiding docent Nederlands gaan volgen. Ik geef al zo’n vijftien jaar les aan de AHK, eerst alleen modules communicatieve vaardigheden en inmiddels bestaat mijn werk voornamelijk uit het begeleiden van studenten bij schrijfopdrachten." 

Het programma

 

 

Delen