Kick-off van het AHK Starterscafé seizoen 2023-2024

Met een inspirerende en motiverende Kick-off in de AHK Culture Club is maandag 11 september het seizoen 2023-2024 van het AHK Starterscafé afgetrapt.

De Kick-off is hét moment voor docenten, medewerkers en studieleiders om elkaar te ontmoeten, het komend cursusprogramma van het AHK Startercafé te ontdekken en met elkaar in gesprek te gaan over ondernemen en de huidige trends en ontwikkelingen op het thema ondernemerschap binnen het kunstvakonderwijs.

Co-creatie in het onderwijs
Anthony Heidweiller, adjunctdirecteur van de ATD, zette iedereen aan het denken met zijn welkomstwoorden over onder-nemen en door-geven. Annet Lekkerkerker, voorzitter college van bestuur, nam plaats in een panelgesprek met Eefje Aarts, alumnus Productie Podiumkunsten en uitvoerend producent, en Lobke de Boer, alumnus Nederlandse Filmacademie en eigenaar van castingbureau Lobke de Boer. Joska Spruijt van KAOSPILOT, een Deense academie voor creatief leiderschap en sociaal ondernemerschap, legde in een korte keynote en motiverende workshop de focus op co-creatie in het onderwijs. De avond werd afgesloten met een gezamenlijke borrel en de bezoekers bleven nog lang napraten over wat er die avond is gezegd, gedaan en geleerd.

 

Welkom bij het AHK Starterscafé

Woord vooraf door Anthony Heidweiller - ATD

Introductie programma door Jazzy en Simone

Homemade by Isa Tozer

Panelgesprek

Keynote Joska Spruijt van KAOSPILOT

Lessons learned van deze bijeenkomst  

  • De motivatie om te leren, krijg je als je vastloopt en je de behoefte voelt om een probleem zelf (ontwerpend) op te lossen. Je neemt zelf het initiatief en je groeit.  

  • Ondernemen is ook ruimte geven aan stemmen (de ‘stinky fish’) in je hoofd die er ook zijn, de weerstand.

Mooie vragen om mee naar huis te nemen: 

  • Wat is jouw ongewenste stem in je hoofd – je ‘stinky fish’, waarom wil je er niet aan?  

  • Hoe en wanneer heb je de ondernemer in jezelf leren kennen?  

  • Wat hebben creativiteit en ondermerschap met elkaar gemeen voor jou?  

  • Wanneer voel je je ondernemend/ondernemer? 

Delen