Terugblik Day of the Teacher / Researcher

 

Het AHK Research Centre organiseerde 2 februari 2023 de Day of the Teacher / Researcher. Open voor alle onderzoekers binnen de AHK, in elke fase van hun onderzoek, op elk onderwijsniveau. Het thema van dit jaar: interdisciplinaire ontmoetingen op het vlak van accessibility and neurodiversity. Curator: AHK-postdoc-onderzoeker Marijn de Langen.

Er is veel onderzoek gaande binnen de AHK en er zit veel urgentie en toewijding in de projecten die we uitvoeren. Daarom bieden we de mogelijkheid om door de verschillende academies heen samen te komen om kennis over de inhoud van ons onderzoek en onze werkwijzen uit te wisselen, waardoor een ruimte van gezamenlijke verkenning ontstaat.

Bekijk hier de impressie van de dag

Programma

Onderzoeksprojecten van verschillende academies kwamen samen in één installatie (experience) en openden de dialoog rond toegankelijkheid en neurodiversiteit:

Part 1: Research on accessibility and neurodiversity

Part 2: Research encounters

  • Early Music in the 21st Century (Mimi Mitchell, Conservatorium van Amsterdam)
  • Perceiving counterforce (Roos van Berkel & Esther Snelder, Academie voor Theater en Dans)
  • Breaking Apart Together: Performing speculative design with dying mountains and glaciers (S†ëfan Schäfer, Breitner Academie)

Check hier de volledige inhoud van het programma

Meer informatie over de inhoud van deze onderzoeken of onderzoek aan de AHK? Bezoek de websites van onze zes academies en lectoraten of stuur een e-mail naar het AHK Research Centre

Delen