Authentic Boys

Het internationale kunstenaarscollectief Authentic Boys is vanaf september als Artists in Residence verbonden aan de Master Kunsteducatie van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. De residency geeft de masterstudenten de kans om kennis te maken met hun vernieuwende artistieke praktijk en inzicht te krijgen in interdisciplinaire maakprocessen.

Authentic Boys verenigen verschillende kunstdisciplines met elkaar en verkennen hiermee de grenzen tussen film, beeldende kunst en theater. In de hedendaagse kunstpraktijk en in het kunstvakonderwijs wordt interdisciplinair samenwerken steeds belangrijker. De specifieke werkwijze van Authentic Boys zal een inspiratiebron zijn en studenten stimuleren op een geheel eigen manier hun eigen educatieve programma’s te ontwikkelen. Het omgaan met diversiteit in de kunsteducatie staat centraal in de samenwerking, daarnaast is er aandacht voor het cultureel ondernemerschap.
Als internationaal collectief met maatschappelijk relevante kunstprojecten, sluiten Authentic Boys goed aan bij de zogeheten altermoderne kunsteducatie, een actueel onderzoeksthema van het lectoraat Kunst en cultuureducatie, waar de master Kunsteducatie aan verbonden is.

Op het programma staan diverse workshops, lezingen en masterclasses, die ook bij te wonen zijn door docenten van de vier docentenopleidingen aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en alumni van de master Kunsteducatie. De residency wordt afgesloten met een performance door de eerstejaarsstudenten van de Master Kunsteducatie als onderdeel van het Symposium Skills 21 v2.0. Het symposium wordt georganiseerd door LKCA met in 2014 de master Kunsteducatie als samenwerkingspartner. Dit landelijke evenement dat plaatsvindt in maart 2014 zal de resultaten van de residency dan ook publiekelijk onder de aandacht brengen.

Over de Authentic Boys
Authentic Boys is een internationaal artiesten collectief bestaande uit: de performers Gregory Stauffer en Johannes Dullin (Geneva/Berlin) en de filmmakers Boris van Hoof en Aaike Stuart (Rotterdam/Berlin). De groep werkt interdisciplinair en verkent de grenzen tussen film, beeldende kunst en theater. Inhoudelijk zijn Authentic Boys steeds op zoek naar manieren om intuïtief en reflectief de directe omgeving te benaderen. Humor is een belangrijk middel om het alledaagse in een ander perspectief te plaatsen en toeschouwers bewust op een ander spoor te zetten. Hun gevarieerde werk omvat o.a. performances (Natural Fiction Circus), video’s en installatie (Tribal Man), fotoserie (Rehearsing Revolution) en is te zien in theaters, artcentra en filmfestivals. www.authentic-boys.com

activiteiten

Skills of the 21st Century in Pakhuis de Zwijger (2014)

Delen