Drie voorbeeldige mannen

Theatermaker Rieks Swarte (AIR) en studenten van de opleiding Techniek en theater ontvangen voor één keer drie onmisbare inspiratiebronnen van Swarte terug op aarde. Ze presenteren Drie voorbeeldige mannen, een live on stage talkshow zonder televisie. Een heenwaartse terugblik over deze tijd, de wereld en het theater met Jan Kassies, Jac Heijer en Ritsaert ten Cate.

Het klimaat in Nederland is grimmig. Het draagvlak voor de kunsten moet na de culturele kaalslag van de vorige regering opnieuw worden bevochten. Maar hoe, voor wie en waarom? Welke rol spelen kunstenaars in de samenleving? Hoe verhoudt zich politiek en kunst tot elkaar? Waar vinden jonge makers houvast en hoe bepalen zij hun eigen positie?

In deze context gaan studenten Techniek en theater de confrontatie aan met drie visionaire persoonlijkheden uit het verleden. Jan Kassies (oprichter van de Theaterschool), Jac Heijer (toneelrecensent) en Ritsaert ten Cate (oprichter Mickery theater en DasArts) keren in Drie voorbeeldige mannen terug uit het hiernamaals, vegen de vloer aan met de tegenwoordige tijd en getuigen met hartstocht voor de kunsten.

Tijd: woensdag 8 mei 2013, 20:00-21:30 uur
Locatie: de Theaterschool, Jodenbreestraat 3, Amsterdam

Delen