Hisako Horikawa

De eigenzinnige Japanse choreograaf Hisako Horikawa werkte samen met dertig studenten van alle vier de jaargroepen van de SNDO. Ze maakten een groepschoreografie die resulteerde in een voorstelling tijdens A Taste of Something Raw festival in Frascati. Hisako Horikawa was te gast als Artist in Residence bij de SNDO (School voor Nieuwe Dansontwikkeling) aan de Theaterschool van 16 januari tot en met 16 februari.

Onder leiding van Hisako Horikawa werkten de studenten intensief aan een groepschoreografie en deden daarbij onderzoek daarbij het lichaam in relatie tot ruimte, materie en kwaliteit. De studenten van de SNDO werkten in verschillende studio’s in Amsterdam. De residency van Hisako Horikawa gaf de studenten de kans kennis te nemen van de werkwijze van de kunstenaar door samen in diens artistieke praktijk te zijn.

De eindvoorstelling vond plaats in Frascati 1 tijdens het A Taste of Something Raw festival.

Over Hisako Horikawa

Hisako Horikawa (Niigata, Japan) werkt vanuit een persoonlijk onderzoek naar de mogelijkheden van stem en lichaam. Met Butoh-legende Min Tanaka richtte zij het Body Weather Laboratory op en tot 1998 leidde zij haar eigen gezelschap, Maijuku. Tegenwoordig maakt Horikawa voorstellingen met uiteenlopende kunstenaars en muzikanten wereldwijd. Ze werkte met cellist Tristan Honsinger, saxofonist Ab Baars, pianist Augusti Fernández en gitarist Derek Bailey en danste in de Nederlandse Punkrockband The Ex. Vaak kiest zij vergeten stedelijke locaties uit voor haar voorstellingen en regelmatig werkt zij met kinderen, amateurs en professionele dansers op leeftijd.

publicaties

Fotodocumentaire van de choreografie

SNDO studenten houden een blog bij airsndo.blog.com

Groepschoreografie HISAKO HORIKAWA & 37 SNDO STUDENTS op het A Taste of Something Raw festival in Frascati theater (2013)

Delen