Gabriel Lester

Gabriel Lester heeft op uitnodiging van de Academie van Bouwkunst in samenwerking met de Theaterschool afdeling Scenografie en de master Film een aantal bijzondere onderwijsprojecten gerealiseerd in het kader van het Internationaal Jaar van het Licht. Lester stelde drie symposia samen: Dawn, Day en Dusk, waarin alle facetten van licht door (inter-) nationale gastsprekers uiteengezet werden. In de workshop Light werden 15 onderzoeksprojecten van de deelnemende studenten begeleid door Gabriel Lester, Thomas Dieben, Uri Rapaport, Bart Visser en Gert Anninga.
Deze onderzoeksprojecten werden in een expositie op de Theaterschool gepresenteerd. Lester sloot zijn residency gaf met de vormstudielessen Matte Painting, een glasschildertechniek die gebruikt wordt voor het maken van decors in films.

Seminar 1: Dawn

vrijdag 6 februari 2015 met:

Marieke Baan, Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie
Peter Hanselaer, Laboratorium voor Lichttechnologie
Toine Schoutens, FluxPlus Healthy Lighting
Aaron Schuster, Filosoof

Seminar 2: Day

Vrijdag 13 maart 2015, met:

Milo Grootjen
, Sterrenkundige
Marco Pasi, Filosoof
Richard Out, Lichtvormgever
Ernst van de Wetering, Kunsthistoricus

Seminar 3: Dusk

Vrijdag 22 mei 2015, met:

Henk van der Geest
, Lichtontwerper
Giny Vos, Kunstenares
Guido van Gennep, Director of Photography
Juliette Nielsen & Sjoerd van Beers, Lichtontwerpers

Over Gabriel Lester

Gabriel Lester is beeldend kunstenaar en filmregisseur. Hij studeerde onder andere aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Hij woonde en werkte in verschillende landen en is docent aan de Gerrit Rietveld Academie. Lester maakt ruimtelijke installaties, films en video-installaties. Naast zijn autonome praktijk werkt hij in het interdisciplinaire samenwerkingsverband PolyLester. Lesters werk wordt vertegenwoordigd door Galerie Fons Welters in Amsterdam.

Publicaties

Een lenige geest, Nik Berkouwer in gesprek met Gabriel Lester (ON AIR 2015-16)

Delen