De week van Eros

Van 28 januari tot en met 1 februari vindt De week van Eros plaats op de Breitner Academie. Deze week is tot stand gekomen in samenwerking met het Artists in Residence-programma van de AHK en het online kunstmagazine Mister Motley.

Onder begeleiding van kunstenaars L.A. Raeven, David Bade, Koes Staassen, Aukje Dekker en Kinke Kooi maken de studenten deze week beeldend werk binnen het thema erotiek. Daarnaast gaan kunstenaars, schrijvers, sprekers en wetenschappers met studenten in gesprek over seks, seksualiteit en intimiteit. De week wordt afgesloten met een expositie.

Mister Motley heeft voor De week van Eros kunstenaars, schrijvers, sprekers en wetenschappers uitgenodigd om te praten over dat waar we maar moeilijk woorden voor vinden: seks, seksualiteit en intimiteit. De vijf kunstenaars die zijn uitgenodigd gaan in hun eigen werk allemaal een relatie aan met erotiek. Zij willen seksualiteit, erotiek, porno, gender, naakte lichamen en de relatie met spiritualiteit begrijpen, ondergaan en uitdiepen. Het zijn kunstenaars die middels het experiment onze aannames over seks verbreden en grenzen laten vervagen.

Door deze vaak moeilijke begrippen uitvoerig te bespreken worden studenten deze week ondergedompeld in de betekenis en waarde van seksualiteit in de beeldende kunst.

Hoogtepunt van de week is de kortstondige expositie op vrijdag 1 februari aan de Distelweg 80F in Amsterdam noord. De opening vindt om 17:00 uur plaats. Om 19:00 uur zal de expositie sluiten.

Beeld van de expositie: Thomas Lenden

Beeld: Lara-Leh Bogaard

Delen