My Music Ability: inclusief componeren

Concertpresentatie van het Artist in Residence (AIR) project met Drake Music Scotland, dat in de drie dagen voorafgaand aan het symposium zal plaatsvinden bij het CvA.

Inclusieve Muziekpraktijken
Drake Music Scotland is een toonaangevende en bekroonde kunstorganisatie op het gebied van inclusieve muziekpraktijken. Hun missie is om kansen te creëren voor muzikanten en componisten met een beperking om muziek te leren, te creëren en uit te voeren en deel te nemen aan creatieve processen. Muziektechnologie speelt een belangrijke rol in hun werk.

Na twee succesvolle AIR-projecten over Inclusive Music Practices in 2018 en 2021 heeft het CvA Pete Sparkes en Ali Gillies van Drake Music Scotland uitgenodigd voor een residentie van 22 tot en met 25 november 2023. Zij zullen hun kennis en ervaring op het gebied van componeren delen voor en spelen in een inclusief ensemble dat bestaat uit muzikanten met en zonder beperking. Het werken met inclusieve muziektechnologie en adaptieve instrumenten, maar ook het ontdekken van manieren om te co-creëren voor diverse ensembles zijn belangrijke elementen van het programma.

Symposium Arts Beyond Ableism
Tijdens de concertpresentatie maak je kennis met het project en ben je getuige van de wereldpremière van de muziek die is gemaakt door het inclusieve ensemble dat bestaat uit studenten en gastmuzikanten.

Deze concertpresentatie maakt deel uit van het Symposium Arts Beyond Ableism.

Delen