Move in the Modern World

Deze dvd komt voort uit de Artist In Residence periode van Nita Liem en haar gezelschap Don’t hit mama aan de opleiding Docent dans.

Hiermee werd het initiatief genomen om nieuwe praktijken de school in te laten stromen en om gezamenlijk te experimenteren met dansonderwijs vanuit een meervoudig cultureel perspectief. Deze samenwerking met eigengereide makers blijkt een bijzonder effectieve manier om steeds meer toe te groeien naar een opleiding die een afspiegeling is van een dynamisch en veelkleurig werkveld. Gelijkwaardigheid is daarbij een absolute voorwaarde: in het delen van kennis en expertise, maar ook in de erkenning van onconventionele bagage en ervaringen buiten de gevestigde (opleidings)structuren.

De dvd Move in the Modern World is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen studenten, docenten, professionals en internationale gasten. Het geeft een kijkje achter de schermen op de leermethode van Nita Liem en de dialoog met Sally Sommer (Amerikaanse dans trainer/docent) en Funmi Adewole (Nigeriaanse performer en onderzoeker).

Samengesteld door: Lot Siebe, Bart Deuss, Marijke Hoogenboom

Ontwerp: Thonik

Amsterdam 2009

DVD, engelstalig

DVD

Delen