ON AIR 2015-16

ON AIR 2015-16 doet uitgebreid verslag van de verschillende Artists in Residence aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten in 2015-2016.

De Amerikaanse sopraanzangeres Claron McFadden was te gast bij het Conservatorium van Amsterdam, waar ze jonge musici uitdaagde zich niet tot een genre of publiek te beperken. Bij de Academie van Bouwkunst werkte Gabriel Lester aan een aantal bijzondere onderwijsprojecten. Henk Schut stimuleerde de studenten van de master Kunsteducatie om aan conventies te ontsnappen. Helmut Dick’s residency stond in het teken van de verhuizing van de Academie voor Beeldende Vorming naar Amsterdam Noord, waarbij hij strategieën introduceerde om ontvankelijk te worden voor de omgeving. Artistiek leider Regie Steven van Watermeulen brengt zijn studenten met het project Der Theatermacher in aanraking met authentieke regisseurs die groot en grensverleggend durven te denken. 

De Nederlandstalige uitgave van ON AIR verschijnt in printvorm en wordt verspreid bij de faculteiten. ON AIR is te bestellen bij Eleonora van Vloten, via eleonora.vanvloten@ahk.nl. De Engelstalige versie is online te lezen.

Het AIR-programma stimuleert innovatie en confrontatie met actuele artistieke impulsen. Het biedt ruimte om de praktijk in huis te halen en kunstenaars uit te nodigen die het onderwijs en het artistiek beleid aan de hogeschool kunnen bezielen. Resultaten van het AIR-programma worden in- en extern onder de aandacht gebracht door middel van het periodieke tijdschrift ON AIR. 

Download ON AIR in pdf

Delen