Wilde bloesem

Bart Schneemann heeft zich in 2008 een periode aan het Conservatorium gewijd. Als Artist in Residence heeft Schneemann zich volledig gericht op de inventiviteit van de betrokken studenten uit verschillende muzikale disciplines - jazz, pop en klassiek - om hen te inspireren en te helpen bij het ontwikkelen van bijzondere eigen concertideeën.

Het uiteindelijke resultaat, het festival Wilde Bloesem, vierde niet alleen de vele ruimtelijke mogelijkheden van het nieuwe Conservatorium-gebouw, maar vooral ook de samenwerking tussen gedreven musici dwars door genres en disciplines heen.

De documentaire Wilde Bloesem die Darren Carter tijdens de betrokkenheid van Bart Schneemann als Artist in Residence aan het Conservatorium van Amsterdam heeft gemaakt, geeft een mooie indruk van Bart’s ambitie om de concertpraktijk van de betrokken studenten uit verschillende disciplines uit te dagen, en om hen te inspireren bijzondere concertideeën te ontwikkelen, in samenwerking met musici uit de volle breedte van de muzikale tradities die het Conservatorium rijk is.

DVD: Darren Carter
Ontwerp: Thonik
Amsterdam 2009
Digipack, 6 pagina’s, Engelstalig
 

DVD

Delen