Wicked Arts Assignments-training

Innovatieve en creatieve kunstopdrachten ontwerpen voor jouw leerlingen/studenten? Je leert het allemaal tijdens de Wicked Arts Assignments-training!

 

De kunsten, de maatschappij en de interesses van leerlingen/studenten veranderen continu. Dit vraagt om het vormgeven van een dynamisch aanbod van kunstlessen en projecten. Maar welke innovatieve kunstopdrachten gebruik je daarbij? Het lectoraat Kunsteducatie doet onderzoek naar manieren om kunsteducatie relevanter en betekenisvoller te maken voor lerenden, wat resulteerde in hun recente publicatie Wicked Arts Assignments

Wicked Arts Assignments zijn spannende, grappige, poëtische, sociaal betrokken of uitdagende kunstopdrachten, ontworpen door kunstdocenten en kunstenaars van over de hele wereld. Deze opdrachten bieden mogelijkheden om over onszelf, kunst en de wereld anders na te denken. Benieuwd? Lees het programma en meld je aan.

Aanmelden
Meld je hier aan! 

Programma 
In deze training draait het om de theorie en praktijk van Wicked Arts Assignments, gebaseerd op de theorie van authentieke kunsteducatie en Universal Design for Learning.  

Dag 1: Lezing/informatief deel + ontwerpsessie (8u)
Je krijgt een lezing over de onderwijskundige en artistieke achtergronden van Wicked Arts Assignments. We kijken waarom een kunstopdracht een kunstwerk kan zijn, en je voert ook zelf een uitdagende Wicked Arts Assignment uit. Ook krijg je handvatten over hoe je zelf Wicked Arts Assignments kan ontwerpen. Op basis hiervan ontwerp je een kunstopdracht die je in je eigen onderwijs gaat uitproberen.  
 
Dag 2: Reflectie, doorontwikkelen met inspiratiesessies (4u)  
Er is een inspirerende lezing van een kunstenaar in de praktijk. Daarnaast reflecteer je met elkaar op de ervaringen met de uitgevoerde assignments in de onderwijspraktijk.

Voor wie 
Deze training is geschikt voor kunstdocenten, vakleerkrachten en kunstenaars die werken in primair-, voortgezet-, of beroepsonderwijs (MBO/HBO) of in de buitenschoolse kunsteducatie. 

Waar en wanneer 
Vrijdag 4 oktober (10.00 – 17.00 uur) / HKU, Utrecht
Vrijdag 29 november (13.00 – 17.00 uur) / HKU, Utrecht

Kosten  
€ 375,- excl. BTW p.p. 

Door wie 
Melissa Bremmer en Emiel Heijnen (Lectoraat Kunsteducatie, AHK), educatie experts en kunstenaars. Meer informatie volgt binnenkort.

Organisatie 
Lectoraat Kunsteducatie AHK en HKU namens CASE (Centre for Arts & Sciences Education). 

Delen