Er worden regelmatig kennisuitwisselingsbijeenkomsten georganiseerd om de onderzoeksthema's en de bijbehorende vraagstukken steeds verder aan te scherpen.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte van nieuwe activiteiten

Dat doen we in nauwe samenwerking met educatieve, culturele en maatschappelijke organisaties en ondernemers uit het werkveld. De activiteiten en evenementen zijn open voor iedereen die op de hoogte wil blijven of innovatievragen heeft. Bekijk hieronder onze agenda voor alle activiteiten en evenementen!

Aankomende activiteiten

STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics)-training voor PO en VO
- do 6 en do 27 oktober: STEAM-training voor leerkrachten in het primair onderwijs
- vr 7 en vr 28 oktober: STEAM-training voor docenten in het voortgezet onderwijs.
Meer info en aanmelden

Future SoundLAB
- wo 23 november: Future SoundLAB is een eendaags festival in het Muziekgebouw in Amsterdam met als doel het stimuleren van de ontwikkeling en innovatie van muziek en technologie in het onderwijs. Een dag vol inspirerende ontmoetingen, performances, workshops en kennisuitwisselingen. Voor dit festival nodigen we docenten en studenten uit van opleidingen als de pabo, opleidingen Docent Muziek, muziektechnologie en opleidingen beeldende kunst en vormgeving, alsmede professionals die zich bezighouden met muziek en technologie in het onderwijs. Meer informatie volgt.
Organisatie: Muziekgebouw aan 't IJ, Gehrels Muziekeducatie i.s.m. CASE.

Afgelopen activiteiten

20 januari 2022, online Kennisuitwisselingsbijeenkomst #2, Sociaal Engagement & Educatie. Kijk hier de presentatie van Adriaan Luteijn terug. De bijeenkomst is ook vastgelegd in dit verslag.

December 2021, European Journal for STEM Education (Peer-reviewed), Vol. 6, 2021, Special issue STEM & Arts Education, eindredactie Hanno van Keulen met bijdragen van o.a. Robin van den Akker, Liesbeth Noordegraaf-Eelens, Bregje F. van Eekelen, Roger Teeuwen; Sarah Lugthart, Michel van Dartel; Melissa Bremmer, Emiel Heijnen, Anna Hotze, Monique Pijls, Emer Beamer, Nathalie Roos e.v.a.  

18 november 2021, Conferentie Arts loves Sciences 2, georganiseerd door het Lectoren platform OKWT. Bekijk hier twee highlights: Lezing door Andrea Bandelli, directeur Science Gallery International; Lezing door Hanno van Keulen, Lector Leiderschap in Onderwijs en Opvoeding, Hogeschool Windesheim

2 november 2021, oprichtingsbijeenkomst CoE Arts&Education

17 juni 2021, Creatieve innovatie in en door het onderwijs, CoECI Food for Thought sessie  

9 april 2021, online Kennisuitwisselingsbijeenkomst, een online symposium rond het thema BioArt & Education, lees hier een verslag

11 februari 2021, Nieuw op Marineterrein Amsterdam: AHK Learning Lab

19 januari 2021, online Kennisuitwisselingsbijeenkomst #1 van het CoE Kunst & Educatie, lees hier een verslag 

Stills en slides uit het Online symposium "BioArt & Education"

17 september 2020, Anne Nigten benoemd tot kwartiermaker Centre of Expertise Kunsteducatie

"Het College van Bestuur van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) heeft Anne Nigten benoemd tot kwartiermaker voor het nieuw op te richten multidisciplinaire Centre of Expertise Kunsteducatie. Anne Nigten is een zeer ervaren onderzoeker en creatief ondernemer, gespecialiseerd in artscience. Binnen de AHK zal zij de weg bereiden voor een nieuw Centre of Expertise Kunsteducatie, een dynamisch, experimenteel onderzoeksnetwerk waarin leerlingen, jongeren, studenten en docenten, (kunst)instellingen, scholen en bedrijven samenwerken."

Delen