ARIAS

ARIAS is het Amsterdam Research Institute for Arts and Science waar wetenschappelijk en artistiek onderzoek elkaar ontmoeten in samenwerkingsprojecten. Naast platform voor onderzoek wil ARIAS zich ontwikkelen tot een internationaal centrum voor kennis en debat over onderzoek in de kunsten.

In lijn met het thema ‘Kunst, onderzoek en innovatie in de 21e eeuw’ van de Nationale Wetenschapsagenda heeft ARIAS drie aandachtspunten geformuleerd:

  • Kunst, onderzoek en educatie over de rol van artistiek onderzoek als onmisbare bron voor nieuwe manieren van kennisontwikkeling, leren en reflecteren;
  • Kunst, cultuur en gezondheid over de toepassing van creatieve technologieën binnen gezondheidszorg en preventie en de ethische en filosofische vraagstukken daaromtrent;
  • De stad als onderzoeksveld, waarin kunstenaars en wetenschappers gezamenlijk komen tot innovatieve concepten die bijdragen aan het leefbaar en aantrekkelijk houden van een steeds kosmopolitischer wordende stad als Amsterdam.

ARIAS is een samenwerking van de Universiteit van Amsterdam (UvA), de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK), de Vrije Universiteit (VU), de Gerrit Rietveld Academie en de Hogeschool van Amsterdam (HvA).

Programmamanager: Jeroen Boomgaard
Projectcoördinator: Nienke Scholts

Meer informatie over ARIAS

Delen