Herfstschool over Meerstemmigheid & Conflict

Gepubliceerd op

De Reinwardt Academie organiseert in samenwerking met FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed, een herfstschool voor museumprofessionals over Meerstemmigheid & Conflict. Het programma begint op 26 oktober in Brussel en eindigt 30 oktober op de Reinwardt Academie in Amsterdam.

Elk museum brengt een ander verhaal, heeft een andere collectie, kent een andere geschiedenis en vraagt dus om een andere denk- en werkwijze. Uitdagingen rondom dekolonisatie, omstreden collecties, kritische dialoog en polarisatie vragen om een instellingsspecifieke aanpak.

De herfstschool biedt plek aan vijfentwintig museumprofessionals die gezamenlijk aan de slag gaan met individuele casussen. Deelnemers gaan op werkbezoek, leren over innovatieve theoretische kaders en onderzoeken verschillende werkvormen. Een unieke kans om, als museumprofessional, je eigen werking grondig onder de loep te nemen en te bediscussiëren met collega’s. Aan het einde van de week heeft iedere deelnemer een goed beeld van de huidige ontwikkelingen in het Vlaamse en Nederlandse museumveld, een dieper én breder begrip van de meegebrachte casus en een plan van aanpak geformuleerd.

Programma

  • Dag 1, maandag 26 oktober (Brussel): Kennismaking en ‘Museumdetox’
  • Dag 2, dinsdag 27 oktober (Ieper): Polarisatie en participatie
  • Dag 3, woensdag 28 oktober: Werkbezoeken in Vlaanderen en Nederland
  • Dag 4, donderdag 29 oktober (Amsterdam): Intersectioneel denken en reframing
  • Dag 5, vrijdag 30 oktober (Amsterdam): Presentaties 

 

Meer weten over het programma? Dat kunt u hier vinden.

Aanmelden kan via de website van FARO.

Delen