Acrobatiek

De cursus Acrobatiek vindt plaats vanaf september. De precieze tijd en locatie worden later bekendgemaakt. Je kunt je nu al wel aanmelden voor dit keuzevak.

Acrobatiek is een fysieke, dynamische en expressieve discipline waarbij het in eerste instantie niet om kracht, conditie en lenigheid gaat, maar om samenwerking, vertrouwen, verantwoordelijkheid en om een vorm van deconditionering. De eigen (balans)reflexen moet je in bepaalde situaties laten varen om te merken dat dat effectief is voor de stabiliteit van een acrobatische figuur. Ook lichaamsbewustzijn en analytisch inzicht spelen een belangrijke rol.
Je krijgt les van twee docenten, een voor het 'onderwerk' en een voor het 'bovenwerk'. Afhankelijk van je lichaamsbouw en die van je partner kun je in één of beide rollen werken.

Over de docenten
Det Rijven heeft haar achtergrond in moderne dans en geeft sinds 1987 acrobatiekles aan amateurs en op de Theaterschool. Daniel Smith is behalve acrobatiek- ook Tai chi-docent op de Theaterschool.

Leerdoelen
Ontwikkeling lichaamsbewustzijn, gevoel voor balans en verantwoordelijkheid, samenwerking, efficiënt gebruik van lichaam en krachten, gemak in ongewone posities. 

N.B. Dit keuzevak vindt alleen plaats bij voldoende aanmeldingen.

Aanmelden via m.mekkink@ahk.nl.

Delen