Denise Harleman

Denise Harleman

Functies
Docent
Opleiding
Kunsteducatie (master)

Denise Harleman (1986) studeerde theaterwetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Vervolgens werkte ze als zakelijk leider bij diverse theatergezelschappen, waaronder vier jaar als zakelijk directeur bij Adelheid & Zina.

In 2018 richtte ze FUTURABILITY op. Een platform waar kunstenaars en ontwerpers – zowel in opdracht als op eigen initiatief – met hun verbeelding en zeggingskracht vormgeven aan nieuwe perspectieven op belangrijke maatschappelijke vraagstukken en op de vraag hoe mens te zijn. Zij schetsen alternatieven voor samen-leven om de wereld van morgen van een andere richting te voorzien. “You never change things by fighting the existing reality. To change something, build a new model that makes the existing model obsolete”. Dit citaat van R. Buckminster Fuller is de motor van deze organisatie.

Naast haar werkzaamheden bij FUTURABILITY adviseert ze organisaties op het gebied van strategie en bedrijfsvoering.

Als docent is zij verbonden aan de opleiding Productie Podiumkunsten waar zij financieel management en ondernemerschap doceert en sinds september 2018 ook aan de master Kunsteducatie als docent Kunsteducatief project – beide onderdeel van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Terug naar lijst
Delen