Paul Koek

Paul Koek

Functies
Docent
Opleiding
Kunsteducatie (master)

Paul Koek (Roelofarendsveen, 1954), is een Nederlandse theatermaker en muzikant. Hij studeerde slagwerk in Den Haag aan het Koninklijk Conservatorium en maakte daarna deel uit van tal van ensembles, waaronder Hoketus met componist Louis Andriessen.

In 1984 richtte Koek samen met Johan Simons Theatergroep Hollandia op, met de bedoeling theater te maken op plaatsen waar nog geen theater is en voor een publiek dat normaliter niet met theater in aanraking komt. Ze concentreerden zich op het platteland van Noord-Holland.

In 2004 richtte Koek de Veenfabriek op, waar hij tot 2020 artistiek leider van was. Bij de Veenfabriek regisseerde hij een groot aantal voorstellingen, waarbij werken op locatie en muzikaliteit belangrijke elementen zijn.

Vanaf 1991 doceerde Koek muziektheater aan de interfaculteit Art Science van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2010 werd T.I.M.E. (This Is Music-theater Education) opgericht; de nieuwe master muziektheater aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, op initiatief van Paul Koek en Paul Slangen en gelieerd aan de Veenfabriek.

In november 2009 ontving Koek voor zijn oeuvre de Prins Bernhard Cultuurfonds Theaterprijs.

Terug naar lijst
Delen