Sjaak Bos

Sjaak Bos

Opleiding
Kunsteducatie (master)
Lichting
2015
E-mail
sjaakbos@chello.nl

Na de master ga ik mij weer concentreren op het werk bij de hogeschool, waar ik mijn nieuwe kennis en inzichten op macroniveau ga inzetten bij de ontwikkeling van een heldere cultuurvisie, die er nu nog ontbreekt. Op microniveau richt ik mij weer op mijn dagelijks functioneren als docent beeldend onderwijs, waar ik met mijn nieuwe interdisciplinaire bril weer eens kritisch naar de inhoud van mijn vak zal kijken.

OmEenKoppie

Mijn kunsteducatief project OmEenKoppie op en rond de Alkmaarse vestiging van de iPabo, is als het borduren van een ingewikkelde, veelkleurige merklap: je hebt er waanzinnig veel werk aan, maar je verbetert je borduurvaardigheden significant en het resultaat brengt warmte en gezelligheid onder mensen! Het is een echt community arts project, een novum voor de hogeschool.

Door het literatuuronderzoek ben ik me meer bewust van blokkades en stimulerende interventies bij creatieve processen. Dat komt me van pas bij het begrijpen en ondersteunen van onze studenten.
De masterstudie verbreedt mijn horizon, verdiept mijn kennis en breidt mijn netwerk uit, hetgeen me in staat stelt beter in te spelen op veranderingen in mijn werkveld. In het basisonderwijs is sprake van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van cultuureducatie, die ook een Pabo niet kunnen ontgaan.

De inzet in mijn project van allerlei mensen en mijn rol daarin als projectleider geven mij inzichten in mijzelf en de wijze waarop ik het beste met mensen kan samenwerken.

Terug naar lijst
Delen