Anne Marie Trovato

Anne Marie Trovato

Opleiding
Kunsteducatie (master)
Lichting
2017

Fotograaf/ docent beeldende kunst, ckv en kunstgeschiedenis

IK-JIJ-WIJ Cultureel Kunstonderwijs voor iedereen

Iedereen hoort ‘deel te zijn’ van het land waarin hij of zij woont. Mijn project IK-JIJ-WIJ bestond uit drie kennisbijeenkomsten waar docenten van een kunstvak lezingen, workshops en andere informatie kregen over cultureel-divers kunstonderwijs.

Mijn missie: ieder kind moet zich op school gewaardeerd en inclusief voelen; kunstonderwijs kan en moet bijdragen aan een beter begrip van elkaar. Als docent wil ik daar deel van uit maken.

De master Kunsteducatie heeft voor mij tot een omkering in mijn leven geleid: mijn werk als fotograaf is naar de achtergrond verschoven. Ik houd me nu vooral bezig met (beeldende) kunst en manieren van onderwijs om dit mooie veld zo goed mogelijk bij de leerling van nu aan te laten sluiten. Of dit nu middels Authentieke Kunsteducatie, Altermoderne Kunsteducatie of Transdisciplinair Kunstonderwijs is, tijdens de master heb ik hier kennis mee gemaakt en het omarmd. Het waren twee zeer waardevolle jaren die, mede door de goede docenten, als een wervelstorm over mij heen zijn geraasd. Aan iedereen: dank voor deze ervaring, die had ik niet willen missen!

Terug naar lijst
Delen