Rivka Worms

Rivka Worms

Opleiding
Kunsteducatie (master)
Lichting
2018
E-mail
rivkaworms89@gmail.com

‘Als ik wist wat kunst was, zou ik het voor mij houden.’
– Pablo Picasso
 
De master Kunsteducatie heeft mijn kennis van kunsteducatie verbreed op didactisch, artistiek, wetenschappelijk en filosofisch gebied. In deze twee jaar is mijn visie op kunstonderwijs sterk ontwikkeld en mede dankzij de opleiding heb ik een baan gekregen als muziekdocent op een geweldige middelbare school.

Ik heb twee bijzondere kunsteducatieve projecten mogen ontwikkelen: Roze is voor meisjes, waarin PABO-studenten leerden over genderstereotypering in het basisonderwijs, en Kijken doe je met je oren, waarin kleuters op een andere manier leerden ‘kijken’ naar de sieradencollectie van het CODA museum. Beide projecten hebben ervoor gezorgd dat ik mij meer kunstenaar, meer projectleider en nóg meer kunstdocent ben gaan voelen.

Zowel mijn literatuur- als empirisch onderzoek gingen over het beoordelen van de kunstvakken in het onderwijs. Dankzij de master heb ik dit interessante veld van beoordeling en kunst kunnen onderzoeken en gebruiken voor mijn huidige beroepspraktijk.

Als groep hebben wij veel moois op artistiek en educatief gebied gecreëerd: de politieke campagne Kies Kunst, het symposium De Witte Olifant en de interactieve tour over de NDSM-werf. Door interdisciplinair samenwerken zijn initiatieven tot stand gekomen die voor mij nieuw en verfrissend waren. Deze master heeft een rijk fundament gelegd voor mijn verdere kunsteducatieve carrière!

Beroep

Muziekdocent Vossius Gymnasium, Amsterdam

Terug naar lijst
Delen