Elsemiek Zweistra

Elsemiek Zweistra

Opleiding
Kunsteducatie (master)
Lichting
2019
E-mail
e.zweistra@hotmail.com

De master Kunsteducatie heeft mij een andere kijk gegeven op kunsteducatie. Ik wist altijd al dat kunsteducatie een belangrijke rol kan hebben binnen het onderwijs, maar door de lessen die we hebben gevolgd en het onderzoek dat ik heb gedaan, kan ik dit nu ook beargumenteren.

In het tweede jaar van de master heb ik samen met Iris van Oosten onderzoek gedaan naar vakoverstijgend werken. We hebben op mijn werk, een mavo-school, met een training van ArtechLAB getest of dit de docenten handvatten bood om vakoverstijgend lesmateriaal te maken. Dit was het geval. Uit de training kwamen twee mooie, betekenisvolle lessen voort die de leerling, de school, de kunstwereld en de maatschappij met elkaar verbindt.

Ik vind het belangrijk dat leerlingen leren om vanuit verschillende expertises te werken, omdat dit later in het werkveld ook van ze wordt gevraagd. Kunst leent zich daar perfect voor. Door ons onderzoek en de lessen op de master, weet ik nu ook hóe ik die verbintenis moet creëren om de lessen meer betekenis te geven én hoe ik collega’s daarvoor enthousiast maak.

­

Beroep
Docent Beeldende Vorming

Terug naar lijst
Delen