Bernardine Walrecht

Bernardine Walrecht

“Er is meer verstand in uw lijf dan in uw beste wijsheid” – Friedrich Nietzsche

Bovenstaande quote gebruikte ik ook voor mijn essay over intuïtie, dat ik schreef in opdracht van de module filosofie. Intuïtie is een enigszins ongrijpbaar fenomeen waarop ik toch vertrouw. Omdat ik merkte dat niet iedereen intuïtie net zo serieus neemt als ik, ben ik er filosofen op na gaan slaan die eveneens door intuïtie werden getriggerd en mij ondersteunden in mijn vertrouwen.

Voor mij heeft mijn studie aan de master Kunsteducatie vooral een rol gehad in een dergelijke ondersteuning. De opdrachten en aanpak van de opleiding strookten lang niet altijd met mijn visie op onderwijs en toch was het juist deze wrijving die mij aanscherpte in mijn denken en handelen. Er is mij veel aangereikt en ik heb dat naar mijn hand weten te zetten.

Zo is het gelukt om trouw te blijven aan mijzelf en de doelen die ik mij stelde bij de start van de master. Ik heb het geluk gehad samen te kunnen werken met gelijkgestemden en heb met hen twee mooie startpunten weten te ontwikkelen om na de opleiding mee door te gaan.

Het ene betreft de empowerment van ADHD'ers en de andere gaat over het inzetten van DesignDoenDenken (DDD) in regulier onderwijs. DDD is een attitudevormende aanpak gebaseerd op de actieve, handelende wijze van onderzoeken en leren vanuit design (onderwijs) die zeer geschikt lijkt te zijn voor een andere visie op leerplanontwikkeling.

Twee jaar lang heb ik het mijzelf gegund om te focussen op de kernpunten van mijn drijfveren en ik sluit de opleiding dan ook af in het volste vertrouwen dat ik mijn expertise heb kunnen fijnslijpen, deze nu beter kan onderbouwen en volop zal kunnen inzetten.

Ik heb mijn lange maar enigszins grillige ervaring kunnen trechteren waardoor ik mijzelf nu met trots een education-designer durf te noemen.

Beroep
Education-designer en docent persoonlijke & professionele ontwikkeling

Terug naar lijst
Delen