Nascholingscursus 'Ook kunstenaars koken met water'

Welke plek heeft kunst in een kinderleven? Wat kun je doen met meel, water of een oude mixer? Hoe begeleid je creatieve processen? Hoe wordt kunst en cultuur een volwaardig onderdeel van het onderwijs? In de vierdaagse nascholingscursus van de master Kunsteducatie zijn materiaalonderzoek en ervaringen en verhalen van kinderen het uitgangspunt voor het ontwikkelen van een inspirerende vorm van authentieke kunsteducatie die past binnen je eigen onderwijspraktijk.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor leerkrachten en beleidsmakers in het basisonderwijs en de kinderopvang, afgestudeerde kunstvakdocenten, BIK’ers, PABO-docenten en andere professionals die werken met kunsteducatie en kinderen.

Praktijk en theorie zullen elkaar afwisselen en versterken. Met opdrachten die je eigen creativiteit aanspreken ervaar je zelf de meerwaarde van het doormaken van een rijk creatief proces. Deze praktijkscholing focust op beeldende kunst en geeft een helder theoretisch kader waarbij nieuwe inzichten uit de vakliteratuur en atelierpraktijk aan bod komen. Cursisten worden uitgenodigd om gebruik te maken van elkaars expertise en samen te werken aan plannen voor de eigen beroepspraktijk.

Docenten

De inhoud van deze cursus is door Hanneke Saaltink en Sabine Plamper ontwikkeld en wordt gegeven door Hanneke Saaltink, Sabine Plamper en Titia Sprey.

Sabine Plamper (1972) is cultuurpedagoge en (mede)auteur van het boek Begrijpen met je handen, een andere kijk op kind en creativiteit. Ze heeft ruim vijftien jaar ervaring met het werken met kinderen in ateliers en geeft trainingen en lezingen op het gebied van kind en creativiteit.
Zie ook atelierineenkoffer.nl

Hanneke Saaltink (1961) is beeldend kunstenaar, leerkracht in het primair onderwijs en blogger over kunst en onderwijs. Sinds 2007 zet zij kunsteducatieve projecten op. In 2011 haalde zij haar master Kunsteducatie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.
Zie ook hannekesaaltink.nl

Titia Sprey (1969) is beeldend kunstenaar en atelierpedagoge. Samen met Sabine Plamper is zij oprichter van Atelier in een Koffer. Ze werkt met kinderen in ateliers en geeft trainingen en lezingen aan volwassenen op het gebied van kind en creativiteit.
Zie ook atelierineenkoffer.nl

Praktische informatie en aanmelding

Data 2020: 18 januari, 1 februari, 14 en 28 maart 2020 (nog onder voorbehoud).
Locatie: master Kunsteducatie, Overhoeksplein 2, Amsterdam
Kosten: € 725 per persoon, inclusief materialen (à 75 p.p.), reader en lunch. AHK-alumni en collega's die zich samen aanmelden betalen € 675.
Betaling: Na aanmelding ontvang je een factuur voor het cursusbedrag. Drie weken voor aanvang van de cursus moet het cursusbedrag overgemaakt zijn. Pas met de ontvangst van het cursusbedrag is je inschrijving definitief en ontvang je een bevestiging van inschrijving
Aantal deelnemers: maximaal 20 personen, bij onvoldoende inschrijvingen zal de cursus geen doorgang kunnen vinden.
Certificaat: deelnemers ontvangen een certificaat van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Aanmeldformulier ( je kunt je wel alvast aanmelden voor 2020)

Annuleringsvoorwaarden
Ben je verhinderd? Tot drie weken voor aanvang van de cursus kun je kosteloos (schriftelijk) annuleren. Uiteraard kun je je altijd, zonder bijkomende kosten, laten vervangen door een collega.

Voor deze cursus kun je mogelijk een beroep doen op je persoonlijke scholingsbudget.

Lerarenregister

Deze cursus is opgenomen in het lerarenregister voor 36 RU (registeruren).

Delen