Derrick Brown

Derrick Brown

Functies
Docent
Opleiding
Kunsteducatie (master)

Derrick Brown is momenteel co-programmamanager, wetenschappelijk coƶrdinator en docent bewegingswetenschap aan de Universiteit van Bern, Instituut voor Sportwetenschappen, Bern, Zwitserland. Sinds 2018-2022 is hij voorzitter van de International Association of Dance Medicine and Science Research Committee en werkt hij met een team van experts gepassioneerd samen om de kwaliteit van onderzoek te verbeteren. Hij is (co)auteur van talrijke peer-reviewed artikelen, hoofdstukken in boeken en boeken over danswetenschap, kunsteducatie en performance.

In maart 2022 ronde Derrick zijn promotieonderzoek af aan de Radboud Universiteit, Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour. Zijn onderzoek in cognitieve en experimentele psychologie legt verbinding met kunstpraktijk, onderwijs en performance.

Buiten de academische wereld houdt hij zich ook bezig met artistiek onderzoek (dans, bewegingsgericht) met kunstenaars in Nederland en Duitsland.

Voorafgaand aan de academische wereld werkte hij vijfendertig jaar professioneel in de dans, als danser, docent en repetitor.

Terug naar lijst
Delen