Ferial Saatchi Sabelis

Ferial Saatchi Sabelis

Functies
Docent
Opleiding
Kunsteducatie (master)

Ferial studeerde Theaterwetenschap en Filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en behaalde haar docentgraad in de filosofie aan de Universiteit Utrecht. Zij heeft onderzoek gedaan naar de mogelijkheid van een ethisch fundament binnen een postmoderne context in de continentale filosofie. Haar masterthese is bekroond met de NBN-Rabobank Scriptieprijs.

Momenteel zet zij haar onderzoek voort in een PhD, waarin zij vanuit de filosofie van Friedrich Nietzsche laat zien hoe de moderne samenleving verstrikt is geraakt in het "objectmatige denken" en hoe wij hieruit kunnen komen door onszelf en de wereld op een meer dynamische, belichaamde en levende manier te begrijpen. 

Ferial is werkzaam als docent filosofie aan de master Kunsteducatie van de AHK en op het Stedelijke Gymnasium van Almere. Daarnaast is zij voorzitter van de programmaraad van Filosofie Oost- West, een kennisnetwerk dat diverse programma's organiseert op het gebied van niet - westerse en continentale filosofie. Ferial is te horen in de podcastserie Lijfspraak, waar zij met diverse gasten filosofische gesprekken voert over de "ontlijving" die kenmerkend is voor onze moderne samenleving. Hiernaast werkt zij als freelance spreker, interviewer en gespreksleider binnen verschillende contexten.

 

 

Terug naar lijst
Delen