Eline Janssen

Eline Janssen

“Good art is not what it looks like but what it does to us.” - Roy Adzak

Door de master ben ik niet meer “alleen” een theaterdocent, maar kan ik het werkveld in als kunsteducator. Binnen de lessen heb ik met veel verschillende doelgroepen samengewerkt en heb ik de samenwerking tussen diverse kunstdisciplines gevonden. Daarnaast heb ik door middel van de opleiding mijn visie op kunsteducatie, op basis van literatuur en vele gesprekken kunnen onderzoeken, ontwikkelen, verstevigen en in de praktijk kunnen brengen in de projecten.

Een van de meest waardevolle vondsten is dat het maken van kunsteducatie hand in hand gaat met samenwerking tussen de doelgroep en de projectleider. Want als projectleider wil je de brug tussen A en B mogelijk maken, maar dat kan alleen als je in alle openheid, eerlijkheid naar de ander luistert.
Samen met medestudent Lotte de Leeuw heb ik onderzocht hoe subjectificatie een plaats heeft binnen de dramales. Deze fascinatie is ontstaan vanuit het feit dat kunsteducatie volgens ons niet alleen om het ambacht moet gaan, maar ook over jezelf, de ander en de wereld om je heen.

Bij het project ‘Where is my nature’ heb ik samen met medestudent Madieke Hupperets een groep mbo-studenten aangenomen en begeleid in het bedenken van een passend programma voor hun eigen doelgroep in Foam. Het resultaat is een evenement in Foam waarin de groep de kaders van het museum heeft opgerekt en de natuur heeft bevraagd over hun rol.

Beroep
Kunsteducator en theaterdocent

Terug naar lijst
Delen