Deborah Vergeest

Deborah Vergeest

Opleiding
Kunsteducatie (master)
Lichting
2022

Beroep: Docent kunst, media en technologie
 
‘The medium is the message’ – Marshall McLuhan
 
Het is het medium dat bepaalt hoe de boodschap bij de ontvanger overkomt. In mijn filosofie-essay beschrijf ik op welke manier het ervaren van de interactieve installatie Waterlicht van Studio Roosegaarde door lijfelijke gewaarwording de toeschouwer bewust kan maken van klimaatproblematiek.

De master Kunsteducatie heeft mij de nodige verdieping gebracht in mijn vakgebied en gezorgd voor een overkoepelende blik en ruime ervaring in interdisciplinair samenwerken. Met Anouk Gielen heb ik de First Aid Art Kit ontworpen, een rondreizende koffer waarin kinderen zelfstandig aan de slag gaan met fotografie door een cyanotypie (blauwdruk) te maken van hun 3D-pentekeningen en gevonden voorwerpen.

Samen met Wilma van Splunder heb ik een kunsteducatief project opgezet en als projectleider een pop-up academiedag georganiseerd voor kunstvakdocenten van SEP (Stichting Educatieve Projecten) met als titel ‘Nieuw curriculum? Nieuwe kansen!’ waarin de werkwijze van het nieuwe curriculum voor de kunstvakken centraal stond. In mijn empirisch onderzoek heb ik onderzocht op welke manier ArtsSciences onderwijs op het snijvlak van kunst, wetenschap en technologie het leren programmeren door kunst invoelbaar kan maken bij kinderen.

Terug naar lijst
Delen