Marina Kaptijn

Marina Kaptijn

Opleiding
Kunsteducatie (master)
Lichting
2022
Website
www.marinakaptijn.nl

Beroep: coach voor kunstenaars en performers, docent dans en fysiek theater

‘Everything in the universe has rhythm – everything dances.’ – Maya Angelou

Ik ben aan de opleiding begonnen omdat ik behoefte had aan uitzoomen en reflecteren op mijn werkervaring als danseres en performer. De studie liet me stilstaan bij de vraag wat ik wil bereiken met kunsteducatie. Voor mij is dat: dans inzetten om mensen meer zichtbaar te laten zijn in deze wereld. Op die manier wil ik proberen bij te dragen aan kleine en grotere veranderingen in de maatschappij.

Tijdens de module Kunsteducatief Project heb ik samen met Laura Bolscher een project ontwikkeld voor het Holland Festival. Dit project “Red Carpet Club bouwt een Pril Holland Festival” heeft me veel geleerd over projectleiderschap en over het belang van educatie binnen grote kunstinstituten.

Samen met Sterre Boerkamp en deelnemers van een theaterwerkplaats voor mensen met autisme deed ik onderzoek naar de beleving van dans en contact. De inzichten die ik hierbij opdeed wil ik verder ontwikkelen en gebruiken als instrument bij het coachen van dansers, en in gesprekken met mensen die niet dansen maar wel in beweging willen komen.

Tegen het eind van de studieperiode ben ik begonnen met het schrijven van recensies van theater- en dansvoorstellingen. De opleiding heeft het vertrouwen in mijn eigen deskundigheid vergroot. Dit neem ik mee bij de volgende stappen die ik als kunsteducator ga zetten.

Terug naar lijst
Delen