Wilma van Splunder

Wilma van Splunder

Opleiding
Kunsteducatie (master)
Lichting
2022
E-mail
wvsplunder@hotmail.com

Beroep: theaterdocent & cultuurcoördinator

De master was een grote ontdekkingsreis waarin samenwerking, inspiratie, het herkennen van mijn eigen waardes, onderzoek, filosofie, praktijk en theorie elkaar op een zeer inspirerende manier afwisselden.

In mijn werk als theaterdocent (met filosofische insteek) en cultuurcoördinator zoek ik naar mogelijkheden om leerlingen buiten hun eigen kaders te laten kijken en open naar elkaar te zijn. Vanuit de wens om iedereen in zijn waarde te laten en een gezamenlijke ervaring te creëren, werk ik het liefst vanuit verschillende disciplines.

Dit kwam terug in het project ‘Moeten we niet ONT-moeten’, waarin ik samen met Deborah Vergeest PO-docenten en kunstvakdocenten samenbracht.

Het klassikale project met mijn medestudenten werd online. Ook dit was waardevol, leerlingen konden hier vanuit huis aan meewerken.

Er gaat echter niks boven live contact. Mijn onderzoek naar de invloed van zintuigelijke ervaringen op de interactie tussen leerlingen, heb ik met mijn eigen leerlingen uitgevoerd. In mijn filosofie-essay zocht ik naar de rol van lichamelijkheid in de ontmoeting met de ander en wat dit kan betekenen voor het onderwijs en de ontmoeting tussen leerlingen.

De master heeft mij een stap dichter bij mijn doel gebracht om de kracht van kunsteducatie, belichaamde ervaringen en het sociale leerproces te bundelen.

Terug naar lijst
Delen