David Cham

David Cham

Opleiding
Kunsteducatie (master)
Lichting
2023
E-mail
david.cham95@gmail.com

Beroep – Dansdocent, researcher

“Respect is just the minimum” – Lauryn Hill

Respect is de basis voor elk proces vooral als dit interdisciplinair is. De master Kunsteducatie heeft mij diverse methoden en strategieën geleerd om mijn werkpraktijk als dansdocent te verrijken.

In het eerste jaar van de master deed ik een literatuuronderzoek waarin ik me heb verdiept in genderidentiteiten in digitale ruimtes, met name binnen videogames. De manier waarop gender fysiek en digitaal tot expressie komt en hoe dit performatief wordt, interesseert mij enorm. Daarnaast heb ik een filosofisch essay geschreven over imaginatieve empathie en de mate waarin we kunnen vertrouwen op ons voorstellingsvermogen als het gaat om empathie.

In mijn tweede jaar van de master heb ik empirisch onderzoek verricht binnen mijn vorige opleiding, Docent Dans, vanuit een decoloniale theoretische benadering. Bovendien ben ik begonnen als junior onderzoeker bij het lectoraat Sociale Rechtvaardigheid en Diversiteit in de Kunsten.

Deze masteropleiding heeft mijn werkpraktijk als dansdocent op diverse manieren verrijkt en me in staat gesteld om dieper in te gaan op belangrijke thema’s binnen kunsteducatie. Ik ben enthousiast over de mogelijkheden om mijn verworven kennis en ervaring in te zetten om een positieve impact te maken op de kunsteducatieve sector.

Terug naar lijst
Delen