Fee Jolink

Fee Jolink

Opleiding
Kunsteducatie (master)
Lichting
2023

Beroep: docent theater

Mijn leven lang zou ik kunnen blijven studeren en me verdiepen in kunsteducatie. Voortdurend word ik bevraagd over de waarde ervan, en ik merk dat ik vaak het vak moet verdedigen. Met het volgen van de master hoopte ik antwoorden te vinden op iets wat ik diep van binnen weet en voel, maar nog niet altijd krachtig genoeg in woorden kon vangen.

Tijdens mijn leerproces heb ik de kans gehad om verschillende vormen van educatie te ontdekken. Opdrachten die niet slechts tot verbeelding spreken, maar tot verbeelding schreeuwen.

Het leven vraagt altijd om creativiteit. Voor mij is het een spier die getraind kan worden, die luchtigheid biedt in moeilijke situaties en ons in staat stelt om de wereld vanuit nieuwe perspectieven te bekijken.

Ik heb geleerd om elke seconde dubbel te benutten. Alles inspireert elkaar – mijn werk inspireert mijn studie en mijn studie inspireert mijn werk. De master heeft me het zelfvertrouwen gegeven om mijn intuïtie te volgen en wanneer nodig deze met theorie te kunnen onderbouwen. Bovenal heeft de master mij opnieuw doen realiseren dat kunsteducatie mensen verbindt door middel van plezier, empathie en kwetsbaarheid, wat voor mij een onschatbare voldoening oplevert. Het mooiste wat kunsteducatie kan bereiken is naar mijn mening niet met woorden te vangen, maar wel voelbaar in zijn essentie.

Terug naar lijst
Delen