Lotte Haase

Lotte Haase

Opleiding
Kunsteducatie (master)
Lichting
2023
E-mail
info@lottehaase.nl

Beroep: Projectleider en onderzoeker kunst, cultuur en het sociale domein  

In mijn werkzame leven heb ik me steeds bewogen op het snijvlak van kunst en cultuur enerzijds en het sociale domein anderzijds. Zo deed ik tijdens mijn studie (visuele) antropologie onderzoek naar hoe mensen dans gebruikten om hun identiteit te vormen. Later bewoog ik me tussen deze terreinen in de rol van filmdocent, documentairemaker en bij het maken van films in opdracht voor maatschappelijke en culturele organisaties.

Maar het doen van onderzoek bleef lonken. Vandaar dat ik opnieuw ben gaan studeren. Tijdens de master Kunsteducatie heb ik me verder kunnen ontwikkelen op het vlak van projectleiderschap en in het doen van onderzoek. Samen met medestudent Clara Peeters ontwierp en leidde ik een prijswinnend dansproject voor jongvolwassen kankerpatiënten en hun naasten, met als doel om hun mentaal welzijn bespreekbaar te maken. Mentaal welzijn in relatie tot kunst(educatie) is een rode draad binnen mijn studie geworden. De verontrustende rapporten die de afgelopen jaren uitkwamen over de mentale gezondheid van jongeren waren voor mij aanleiding om onderzoek te doen naar de mogelijkheden van authentieke kunsteducatie voor het oefenen van sociaal-emotionele vaardigheden in het middelbaar onderwijs. 

Inmiddels ben ik werkzaam als projectleider en ik hoop daarnaast verder onderzoek te gaan doen binnen de kunst/cultuursector en het sociale domein. 

Terug naar lijst
Delen