Noémi Beyer

Noémi Beyer

Opleiding
Kunsteducatie (master)
Lichting
2023
E-mail
noemifasol@hotmail.com
Contact
Facebook

Beroep: Kunsteducator/ ArtisTeacher: docent beeldende vorming, projectleider, museumdocent, kunstenaar (grafiek, keramiek), dichter.

“I believe in living a poetic life, an art full life. Everything we do from the way we raise our children to the way we welcome our friends is part of a large canvas we are creating.” – Maya Angelou

Deze studie was een reis naar binnen en buiten, waarin ik beter naar mezelf heb leren kijken en de wereld om mij heen. Mijn blik is omgespit, verbreed, verrijkt en verinnerlijkt door verschillende visies en perspectieven interdisciplinair te onderzoeken. Mijn visie op kunst en cultuureducatie is versterkt en sluit nog meer aan bij authentieke kunsteducuatie en het concept artisteacher, waarin je werkpraktijk ook je kunstpraktijk kan zijn.

Het geeft me een gerust gevoel dat ik eigenlijk al op de goede weg was, maar dat het nu door de verkregen verdieping en kennis ook echt mijn weg is geworden. Daar ben ik heel trots op.

Het was zowel leerzaam als soms een worsteling om theoretisch de diepte op te zoeken met het literatuur- en empirisch onderzoek. Ik kan daardoor bewuster en inhoudelijker reageren en reflecteren op mijn handelen.

Voor mijn literatuuronderzoek onderzocht ik het belang van cultuuronderwijs in het Nederlandse en Surinaamse basisonderwijs. Mijn grote liefde voor Suriname en Amsterdam kwam samen in twee werelden die mijn oorsprong en beleving zowel verbinden als verenigen. Het resulteerde in het Kunstededucatieve project, Makandra_Samen, waarin we bovenbouwgroepen uit Commewijne en Amsterdam met elkaar in contact brachten via de gedeelde geschiedenis en het samen maken van kunst erover. Hierdoor ontstonden nieuwe inzichten die je niet uit boekjes haalt, maar uit ervaring.

Met deze master kan ik de opgedane inzichten, gevoelens en kennisverwerving gegrond inzetten voor mijn toekomstige werkzaamheden in het kunst- en culturele veld.

Instagram Kunsteducatie
Instagram projectmatig
Instagram zeefdrukken voor Nola
Instagram poëzie

Terug naar lijst
Delen