Rosa Limburg

Rosa Limburg

Opleiding
Kunsteducatie (master)
Lichting
2023
E-mail
rosalimburg@gmail.com

Beroep: Docent Beeldende Vorming

Dankzij deze studie heb ik meer vertrouwen gekregen in mijn eigen expertise en die van anderen. Door de vele verschillende interactiemomenten met medestudenten en docenten werd ik bewust van mijn eigen kwaliteiten, maar ook waar ik mee worstelde en hoe anderen mij hierin konden ondersteunen en vice versa.

Ik heb een literatuuronderzoek gedaan naar “Persoonsvorming dankzij creativiteit”. Mijn conclusie is dat al vanaf jonge leeftijd creativiteit essentieel is voor de persoonsvorming. In het tweede jaar deed ik een empirisch onderzoek naar “Het verstaan van cultuureducatie”, hoe cultuureducatie verweven is met ons dagelijks leven. Dankzij beide onderzoeken heb ik een eigen visie op kunst- en cultuuronderwijs kunnen ontwikkelen en heb ik geleerd hoe ik deze kan presenteren aan anderen.

De maatschappelijke relevantie van kunsteducatie is voor mij erg belangrijk geworden. Zo heb ik met een studiegenoot een kunsteducatief project genaamd “Guiding Lights” ontwikkeld en met behulp van fondsen uitgevoerd. Het project was gericht op kinderen met een ouder in gevangenis. Naast VO-docent was ik nu ook actief als projectleider, maker en kunstenaar. Met deze nieuwe kennis, ervaring en expertise wil ik de school waar ik werk overtuigen van de maatschappelijke relevantie van kunst- en cultuuronderwijs en daarbij wil ik ook kunsteducatieve projecten opzetten om de schoolomgeving erbij te betrekken!

Terug naar lijst
Delen