Wieneke Boon-van den Kieboom

Wieneke Boon-van den Kieboom

Beroep: docent

“Waar studeer je dan voor?”  – Leerling uit havo 4, OSG De Hogeberg

Moe maar voldaan kan ik terugblikken op twee jaar deel uitmaken van een energieke groep kunsteducatieavonturiers waar ik trots op ben. Ik heb mijn camera weer teruggevonden en afgestoft, ben op reis geweest naar Helden en heb in een tent geslapen in Kassel; ik ben weer opgeladen!

Kunsteducatie als middel om (ook mijn leerlingen) weer op te laden bleek voor mij een rode draad tijdens deze opleiding. In het eerste jaar organiseerden we het evenement Who Cares over zorg en zorgeloosheid. In leerjaar twee organiseerde ik samen met een studiegenoot een tweedaags kunstkamp voor 4 havo, om mijn leerlingen weer energie te geven. En met een andere studiegenoot onderzocht ik de effecten van mindfulkunstbeleving op Gen-Z in het Van Gogh Museum.

Bovendien kon ik mijn passie voor analoge fotografie weer een plaats geven in mijn schoolpraktijk en daarbuiten. Maar ik heb ook kritisch leren onderzoeken en onderbouwen; kan theorie en praktijk met elkaar verbinden en een krachtig project neerzetten. Ik sta steviger in mijn schoenen als kunsteducatieprofessional.

Komend schooljaar mag ik weer een Kunstweek organiseren voor alle leerlingen van het middelbaar onderwijs op Texel. Kijk, daar studeer ik dan graag voor!

Terug naar lijst
Delen