Master Kunsteducatie organiseert masterclass 'The Creative Art of Belonging'

Gepubliceerd op

Aan de vooravond van het congres The Art of Belonging, georganiseerd door Disability Studies in Nederland in samenwerking met de Vrije Universiteit geeft Simi Linton, een van de keynote speakers van de conferentie, een masterclass. Deze is bedoeld voor professionals en studenten uit de kunsten en kunsteducatie en voor ieder die werkzaam is op het snijvlak van kunst en beperking en geïnteresseerd is in de vraag wat inclusiviteit in de kunsten betekent.

Aan de vooravond van het congres The Art of Belonging, georganiseerd door Disability Studies in Nederland en de VU, geeft keynote speaker Simi Linton een masterclass op 30 oktober. Deze is bedoeld voor professionals en studenten uit de kunsten en kunsteducatie en voor ieder die werkzaam is op het snijvlak van kunst en beperking en geïnteresseerd is in de vraag wat inclusiviteit in de kunsten betekent.

De masterclass wordt georganiseerd door de master Kunsteducatie, Disability Studies in Nederland en het lectoraat Community Care van de HvA.

Simi Linton
Simi Linton woont en werkt in New York als consultant op het gebied van disability en kunst. Ze studeerde psychologie aan Columbia University en behaalde haar PhD aan New York University. Ze is de auteur van Claiming Disability: Knowledge and Identity, het autobiografische My Body Politic en van talrijke artikelen. Linton werkte samen met filmmakers, kunstenaars en culturele instellingen als The Smithsonian, het Margaret Mead Film Festival, en The Public Theater. Haar focus is steeds: hoe creëer je door middel van kunst nieuwe ideeën en niet stereotiepe beelden over het leven met beperkingen? Of het nu gaat om film, theater, dans of nieuwe media. Activiste Linton stimuleert met niet aflatende energie kunstenaars met een beperking om hun werk naar buiten te brengen. Onlangs heeft Simi als coproducent/regisseur, de documentairefilm Invitation to Dance, (een film over haar eigen leven) afgerond. Haar nieuwste project is een onconventioneel castingbureau voor acteurs met beperkingen.

De masterclass
Na een korte inleiding van Simi Linton zal een aantal professionals uit de kunsten hun werk, plannen of projecten als casus aan Simi presenteren met als doel verder te komen. Het publiek is niet alleen getuige, maar kan ook reageren met vragen, ervaringen en suggesties. De voertaal van de masterclass is Engels.

Voor wie? kunstenaars en creatieven werkzaam op het snijvlak van kunst en beperking
Datum: woensdag 30 oktober
Locatie: Hogeschool van Amsterdam, Muller Lulofshuis, Wibautstraat 5a, Amsterdam
Tickets kunnen worden gereserveerd door een mail te zenden naar marijke.smedema@ahk.nl
Prijzen: € 35,- (studententarief  € 15,-)  te voldoen op St. Disability Studies, rekeningnr. 44.64.59.909 (ABN/AMRO) onder vermelding van: masterclass S. Linton en naam deelnemer. Na ontvangst van de betaling wordt een bevestiging van de bestelling verzonden.

Programma
19.00: inloop met koffie en thee
19.30: welkom en opening
19.35–20.00: inleiding door Simi Linton: The Creative Art of Belonging
20.00–21.45: cases uit diverse kunstdisciplines worden voorgelegd aan Simi
21.45–22.30: gelegenheid elkaar te ontmoeten, na te praten en een glas te drinken

Delen