Masters AHK opnieuw bij de beste in Keuzegids

Gepubliceerd op

Evenals in voorgaande jaren worden alle masters van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) goed beoordeeld in de Keuzegids Masters 2015. In de gids zijn ruim 1200 masteropleidingen beoordeeld door zowel studenten als door een panel van experts. Het expertpanel dat de opleidingen beoordeelt op ambitie, niveau van het programma en het niveau van de afgestudeerden, is onverminderd positief over alle masters van de AHK.

 

Kunsteducatie
De master Kunsteducatie wordt opnieuw als beste beoordeeld van alle kunsteducatieve masters in Nederland en eindigt met een score van 74 punten nog iets hoger dan vorig jaar. De studenten waarderen de inhoud, de docenten, het onderzoek, de praktijkgerichtheid en de communicatie. De experts zijn positief over alle aspecten.

Muziek
De master Muziek wordt door de experts uitstekend beoordeeld op het niveau van het programma en het niveau van de afgestudeerden. De master Opera scoort nog hoger op het oordeel van experts, maar wordt niet meegenomen in het eindoordeel vanwege de lage studentenaantallen.

Bouwkunst
De experts zijn lovend over alle aspecten van de master Landschapsarchitectuur. De studenten waarderen vooral de inhoud, de docenten en de praktijkgerichtheid van de opleiding.

Vanwege kleine studentenaantallen werden de studentenoordelen bij zes van de tien masters niet meegenomen. Daardoor kregen de master Opera, Choreography, Theater, Film, Museology en Stedenbouw geen eindoordeel.

De Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten biedt masteropleidingen aan in alle disciplines van de kunsten.

lees verder
Overzicht opleidingen
Keuzegids Masters 2015

Delen