Alumni-avond over onderzoek in de praktijk

Gepubliceerd op

Hoe doe jij onderzoek binnen je artistieke of kunsteducatieve praktijk? Wil je die ervaringen delen met collega-kunstenaars of -kunsteducatoren? De Master Kunsteducatie van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten organiseert op vrijdag 24 maart, aanvang 17.00 uur, een speciale alumniavond over onderzoek in de praktijk. Deze avond is toegankelijk voor alle alumni van de AHK. Speciale gast is CASE, het nieuwe Centre for Arts & Sciences Education, een samenwerking van de AHK met vijf hogescholen en een ROC.

De master Kunsteducatie en CASE delen een passie voor kennisuitwisseling én experiment. Deze avond zien wij als start van meer uitwisseling tussen AHK-alumni en het Centre for Arts & Sciences Education. Alumni uit het CASE-netwerk delen hun onderzoeksvragen uit de praktijk. En met alle aanwezigen bespreken we hoe je kan blijven onderzoeken na je opleiding.

Ben jij erbij?
Ben je alumnus van de AHK of van een van de samenwerkingspartners van CASE, dan ben je van harte welkom. Deelname is gratis. Het programma bestaat uit twee inhoudelijke programma-onderdelen, een diner en een borrel na afloop. Meld je aan via deze pagina

Programma
16.30 - 17.00 uur Inloop
17.00 - 17.10 uur Welkom
17.10 - 18.00 uur Deel 1 programma Anne Nigten (directeur CASE) en gastsprekers lichten toe wat CASE doet en onderzoekt
18.00 - 18.45 uur Pauzeren en vegetarisch dineren
18.45 - 20.00 uur Deel 2 programma Aan de slag in groepen met eigen vragen over onderzoek
20.00 - 20.15 uur Afsluiting
20.15 - 21.00 uur Borrel

Over CASE

CASE is een landelijke discipline-overstijgende samenwerking tussen de AHK, St. Joost School of Art & Design / Avans Creative Innovation, Codarts, iPabo, HvA, HKU en ROCvA en Flevoland. CASE doet praktijkgericht onderzoek naar onderwijsvernieuwing en maatschappelijke innovatie op het snijvlak van kunst, wetenschap en technologie en sociaal engagement. CASE onderzoekt, ontwikkelt en test nieuwe vormen van (kunst)onderwijs in de praktijk en legt graag verbinding met alumni uit het veld die onderzoek willen doen op dit vlak.

Delen