Nominatie Gina Sanches en Melvin van der Woude AHK Eindwerkprijs

Gepubliceerd op

Wij zijn heel erg trots dat onze masterstudenten Kunsteducatie Gina Sanches en Melvin van der Woude zijn genomineerd voor de Eindwerkprijs 2023 van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK). Hun project Fun in Failure is één van de tien projecten die genomineerd zijn voor de AHK Eindwerkprijzen. Op 25 januari 2024 worden de winnaars bekend gemaakt van de meest betekenisvolle afstudeerprojecten van alle academies van de AHK.

Met hun kunsteducatieve project Fun in Failure spelen Gina en Melvin in op de disbalans van vrouwen in de tech-sector. Zij ontwikkelden met kunstenaarscollectief Hackers and Designers een kunstzinnige programmeerworkshop specifiek voor meiden op middelbare scholen. Studenten van Codam Coding College sloten zich aan bij het projectteam en gingen samen in maart 2023 coderen met scholieren.

Focus is de werelden van kunst en bèta samen te verbinden, en in te zetten op coöperatie in plaats van competitie. Check hier een video-impressie: Fun in Failure.

Op donderdag 25 januari 2024 maakt de jury de winnaars van de AHK Eindwerkprijzen bekend tijdens AHK Awardy Party in de Melkweg in Amsterdam. Zij reikt dan de prijzen uit voor het beste bachelor afstudeerproject, het beste master afstudeerproject en de winnaar van de publieksprijs.

Dit jaar kunnen aanwezigen bij de AHK Awardy Party op donderdagavond 25 januari 2024 stemmen voor de AHK Eindwerk Publieksprijs.

Gina Sanches

Melvin van der Woude

Delen