Naar inhoud
 

Koop hier tickets!

21 mei 2023

[DIS]CONNECT

Een kunsteducatief evenement over alledaagse verbinding en vervreemding


Wanneer: zondag 21 mei, 12.00 – 18.00 uur
Locatie: AHK LearningLab, Kattenburgerstraat 5, Marineterrein Amsterdam
Doelgroep: kunstdocenten/educatoren, kunstprofessionals en iedereen die zoekt naar verbinding en vervreemding.
Voertaal: Nederlands | Language: This event will be conducted in Dutch
Toegang: € 5,- (bestel je ticket vooraf hier)

Driekwart van de Nederlanders ervaart dat de polarisatie toeneemt. Ook de eenzaamheidscijfers groeien. Kan kunst mensen weer met elkaar te verbinden, of moet kunst juist confronteren, mensen wakker schudden en aan het denken zetten? (Dis)connect is de eindpresentatie van de module Teaching as artistic practice van de Master Kunsteducatie. Binnen het spanningsveld tussen kunst en educatie onderzochten studenten hun fascinatie voor sociale verbinding - in een tijd waarin verbinden niet meer vanzelfsprekend is.

Wat betekent het om kunstenaar en docent te zijn? Bestaat dit tegelijk? Hoe integreer je het kunstenaarschap in je lespraktijk? Zowel Kunstenaars als kunstdocenten draaien de wereld niet de rug toe, maar zoeken de wereld actief op met al zijn problemen en oneffenheden. Ze proberen schoonheid te zien in het alledaagse of onvolmaakte. Precies dit is waar de studenten het afgelopen half jaar mee bezig zijn geweest: door kunstzinnige experimenten te bedenken en uit te voeren die speels, spannend en kwetsbaar zijn. De experimenten vonden plaats op scholen, maar ook in andere sociale contexten zoals onder familie, vrienden en in de publieke (online) ruimte. Samen met hun deelnemers doken studenten het proces in. Het werk vormde zich al doende. Verbinding ontstond, bleek fragiel, of werd verbroken. Nam nieuwe vormen aan. Het proces werd minutieus bijgehouden. Sommigen werden verliefd op hun experimenten, anderen wilden ze naar de andere kant van de kamer smijten. Hun horizon veranderde. Soms raakten ze de draad even kwijt en soms vonden ze nieuwe verbindingen.

Kom op 21 mei 2023 naar de expositie (Dis)connect en ontdek kunst- en educatieprojecten die verbinden of juist schuren. Vier tussen de selfies van intieme momenten, geborduurde boodschappenlijstjes en geregistreerde schaamte en irritatie door dat we allemaal anders zijn en met elkaar verbonden blijven. Luister naar interessante sprekers en volg workshops bij de artisteachers van morgen.

PROGRAMMA [DIS]CONNECT

In zijn lezing leert componist en creatief onderzoeker Merlijn Twaalfhoven je wereldproblemen te lijf te gaan door middel van een kunstenaarsmindset.  

Laat je in korte tijd mee voeren in de bewegingsopdrachten van dans/muziekgezelschap De Dansers en ervaar hoe verbinding kan werken! 

Gedurende de hele middag zorgen de studenten ook nog voor interactie. 

  • 18:00 uur: Sluiting 

TICKETS

Delen
 

Koop hier tickets!

21 mei 2023