Naar inhoud
 

Koop hier tickets!

12 mei 2024

 

Instagram

Volg ons!

So you think you’re an artist? 

Op 12 mei 2024 delen de Eerstejaarsstudenten van de Master Kunsteducatie van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten hun kunsteducatieve experimenten in tentoonstellingsruimte Nieuw Dakota. Met So you think you’re an artist? zoeken kunstenaar-docenten bewust de schemerzone op tussen kunst en educatie.  

Er wordt gefluisterd dat de dansdocent van kleine Liv ‘s nachts tapdanst op burlesque avonden... En iemand vertelde dat de kunstdocent van zijn zoon vooral creatief is in haar volkstuin... So you think you’re an artist? gaat over de zoektocht naar het antwoord op de vraag: ben ik nu een docent, een kunstenaar, of allebei? Het is een dilemma dat vaak gevoeld wordt onder kunsteducatoren. Of je nu werkt in het onderwijs of buitenschools. Durf ik mezelf nog kunstenaar te noemen terwijl ik vooral veel lesgeef? Andersom geldt deze identiteitscrisis ook: ben ik als docerend kunstenaar wel een ‘echte’ docent? 

So you think you’re an artist? is een weerslag van een collectieve zoektocht naar hoe de identiteiten van docent en kunstenaar kunnen samensmelten: waar wordt kunst ook educatie en waar wordt educatie échte kunst? Gedurende vier maanden veranderden klaslokalen in ateliers, familieleden in leraren en leerlingen in collega’s. Er werd gewerkt in verschillende contexten en met uiteenlopende doelgroepen: kleuters ontwierpen tuinen voor op hun hoofd, studenten zochten moeders voor levenslessen en scholieren schreven manifesten voor futuristische kunststromingen. Op basis van deze experimenten ontwikkelden de masterstudenten de eindpresentatie in Nieuw Dakota, begeleid door experts als Bas Kosters, Sarah van Binsbergen, Eef Prins, Setareh Noorani en Jelmer Teunissen.  

De presentatie in Nieuw Dakota, centrum voor hedendaagse kunst in Amsterdam Noord, toont een grote diversiteit aan disciplines en media. Er is dans, performance, theater, muziek, beeldende kunst en alles wat daar tussenin zit. Daarnaast zijn er interactieve onderdelen zoals installaties en workshops voor jong en oud. 

Wees welkom op 12 mei tussen 11:00 en 17:00 bij Nieuw Dakota! Adres: Ms. van Riemsdijkweg 41b in Amsterdam
 
Tickets (inclusief de publicatie So you think you’re an artist?) zijn te bestellen via Eventbrite: https://bit.ly/sytyaa

 

Delen
 

Koop hier tickets!

12 mei 2024

 

Instagram

Volg ons!