Naar inhoud
 

Koop je kaarten

WHO CARES

Een kunsteducatief evenement over zorg en zorgeloosheid


Wanneer: maandag 30 mei, 16.00 – 20.00 uur
Locatie: DOOResidency, Slaghoedje 52, Hembrugterrein, Zaandam
Doelgroep: kunstdocenten/educatoren, kunstprofessionals en iedereen die zorgt of zorgeloos zou willen zijn.
Voertaal: Nederlands | Language: This event will be conducted in Dutch
Toegang: € 7,50 (bestel je ticket vooraf hier)

Lijkt de ene crisis voorbij, dan is er wel iets nieuws om je zorgen over te maken: de ander, jezelf, de vraag of je kunt blijven flierefluiten terwijl de wereld in brand staat. Hoe groot is jouw wereld? Kan kunst de aandacht voor elkaar vergroten, in plaats van het ego centraal te stellen? Who Cares is een kunsteducatief evenement door studenten van de master Kunsteducatie AHK.

Geïnspireerd door Mierle Laderman Ukeles’ Care, the manifesto for maintenance art (1969) en Jorge Lucero’s Teacher as conceptual artist (2011) opereerden studenten het afgelopen jaar bewust in een hybride praktijk: ergens tussen sociaal werk en kunst, tussen docentschap en kunstenaarschap. Zo reikte Fee Jolink een scholierenprijs uit voor het creatiefste kladblaadje, liet Noémi Beyer haar leerlingen een dag de basisschool overnemen en plaatste Margot Ruitenbeek gratis ‘menstruatiepakketjes’ in openbare toiletten. Deze en andere experimenten, die werden uitgevoerd met kinderen, jongeren en volwassenen, versmelten op het Hembrugterrein tot een uitdagende expositie en interactief programma.  
 
Dwaal rond tussen de choreografieën, performances, videoprojecties, fotoreportages en andere werken op het snijvlak van sociaal geëngageerde kunst en educatie. Daarnaast verschijnt er een publicatie met theoretische achtergronden, handleidingen en richtlijnen die je helpen om je eigen hybride kunst/educatieve praktijk vorm te geven.

 

After the revolution, who’s going to pick up the garbage on Monday morning?
Mierle Laderman Ukeles

Fee Jolink, Winnaar beste kladblaadje 2022 (2022)

Margot van Ruitenbeek, Free pads manifesto (2022)

Noémi Beyer, Leerlingen geven elkaar Russische les (2022)

Rosa Limburg, Etui exposed (2022)

Route

Bus: Het Hembrugterrein ligt vlakbij station Zaandam. Vanaf het station reis je verder met bus 65, 70 of 456.

Hempont: Het Hembrugterrein ligt op loopafstand van Hempont. De pont vaart dagelijks 3 keer per uur tussen het Hempontplein in Amsterdam en de Hemkade.

Auto: Vanuit Amsterdam bereik je het Hembrugterrein in circa 15 minuten. Er is parkeergelegenheid op het terrein.

 

Delen
 

Koop je kaarten