Lanceer je carrière: Solliciteren

Je studie was de eerste stap, maar nu wil je verdergaan met het bouwen van je carrière en werk vinden. Of het nu voor een vaste baan, een tijdelijk project, een stage of een bijbaan is, het begint allemaal met een sollicitatie.

Tijdens deze online training word je in vier sessies klaargestoomd om goed voorbereid de sollicitatieprocedure in te gaan. In de training krijg je de tools aangereikt om jezelf beter te presenteren bij potentiële werkgevers. Wat is jouw communicatiestijl en hoe leer je de communicatiestijl van je gesprekspartner te vinden en daarop in te spelen? Hoe bouw je een persoonlijk en passend portfolio/ cv en hoe schrijf je een sollicitatiebrief?

De docent
De trainingen zullen worden gegeven door Sylvie Mellenbergh. Sylvie Mellenbergh is communicatietrainer en docent Nederlands. Zij werkt ruim tien jaar bij de opleiding Docent Dans als gastdocent communicatieve vaardigheden. Sinds twee jaar houdt zij zich ook bezig met het ontwikkelen van programma’s voor het verbeteren van de taal- en schrijfvaardigheid van AHK-studenten. Goed communiceren is een belangrijke voorwaarde voor een succesvolle loopbaan na je studie. Sylvie kan je helpen om je mondelinge, schriftelijke, verbale en non-verbale communicatie naar een hoger niveau te tillen.

Data: 19 mei, 26 mei, 2 juni en 9 juni
Locatie: Volledig online via Zoom
Kosten: €20 voor de gehele training (4 lessen)
Voor wie: zowel huidige studenten als alumni van de AHK
Voertaal: Nederlands

Aanmelden:
Wees er snel bij want er is maar plek voor 12 deelnemers!
Aanmelden doe je via deze link.

Vier lessen

Les 1: Hoe kom ik in contact met potentiële werkgevers?

19 mei 2020, 19:00-20:30

Wat gaat er eigenlijk vooraf aan het solliciteren? In deze les staat je persoonlijke marketing centraal. Welke kanalen (netwerken, vacaturebanken, social media) zijn het meest geschikt voor jouw werkveld en hoe profileer je jezelf via deze kanalen?

Les 2: Flexibel communiceren

26 mei 2020, 19:00-20:30

Waarom loopt het gesprek met de ene persoon zoveel gemakkelijker dan met de andere persoon? In deze les krijg je inzicht in je eigen communicatievoorkeuren en die van anderen. Zo leer je jouw manier van communiceren af te stemmen op je gesprekspartner.

Les 3: Portfolio en CV

2 juni 2020, 19:00-20:30

Hoe zorg je voor een gevarieerd, onderscheidend en duidelijk portfolio en welke valkuilen moet je zien te vermijden? Wat vermeld je wel en niet op je CV? In deze les wordt ingegaan op de keuzes die je maakt bij het samenstellen van een portfolio en cv.

Les 4: Sollicitatiebrief

9 juni 2020, 19:00-20:30

Voor deze les bereid je een sollicitatiebrief voor. Hoe presenteer je jezelf en wat is belangrijk voor een potentiële werkgever? Door de feedback die je op deze brief krijgt, kun je sollicitatiebrieven gaan schrijven die de interesse en aandacht van de lezer vasthouden.

Delen