BeroepKunstenaar

BeroepKunstenaar is de website van de AHK over de zakelijke kant van werken in de kunst- en cultuursector. Deze kennisbank bevat praktische informatie over bijvoorbeeld de verschillende werkvelden, ondernemen, belasting, juridische zaken, financiering van projecten en vaardigheden die van belang zijn voor een succesvolle beroepspraktijk als zelfstandige of in loondienst. Naast een groot aantal teksten zijn er praktische tools in de vorm van stappenplannen, faqs', wegwijzers en tests. Ter inspiratie biedt de site ook interviews met alumni over de zakelijke kant van hun beroepspraktijk. 

Voor iedereen in de kunst- en cultuursector 
BeroepKunstenaar is er voor uitvoerende, scheppende en docerende kunstenaars, voor ondersteunende beroepen in de podiumkunsten en voor erfgoedspecialisten. Studenten worden met behulp van deze site al tijdens de studie wegwijs gemaakt in de zakelijke kant van hun toekomstige werkveld. Ook voor alumni biedt BeroepKunstenaar.nl relevante informatie, bijvoorbeeld over het opstarten van een eigen beroepspraktijk als zelfstandige of in loondienst. Docenten gebruiken deze tweetalige site als hulpmiddel bij lessen over ondernemerschap. Er worden introductielessen over BeroepKunstenaar gegeven om studenten bewust te laten worden van verschillende aspecten van de zakelijke kant van hun (toekomstige) beroepspraktijk en de site bekend te maken.

Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten maakt werk van de zakelijke voorbereiding 
De AHK ontwikkelt al sinds eind jaren negentig academie-overstijgend lesmateriaal over de zakelijke kant van het vak, toegankelijk voor iedereen via een open website. In oktober 2018 heeft BeroepKunstenaar een hele nieuwe vormgeving gekregen. De site wordt inhoudelijk verder ontwikkeld op basis van de behoeften van studenten en medewerkers van de AHK. 

Check BeroepKunstenaar

 

Contact
Judith Prins
Hoofdredacteur BeroepKunstenaar en beleidsmedewerker cultureel ondernemen
T 020 527 7803
judith.prins@ahk.nl

Delen