Presentaties van best practices door studenten

Minor Cultureel ondernemen
Nick van der Beek, student aan de Reinwardt Academie, presenteert met een pecha kucha de minor Cultureel Ondernemen. Derdejaars studenten nemen tijdelijk een culturele instelling over: het vestingmuseum in Naarden.

Nick: 'Ondernemen heeft te maken met zelf nieuwe dingen bedenken voor nieuwe of bestaande klanten en dat komt tijdens deze minor uitgebreid aan bod. Innovatie en succes bereik pas als je buiten de gebaande paden durft te gaan. Het is de bedoeling dat we onze eigen ambities en visie ontwikkelen en zo kennis opdoen die nodig is om kansen te ontdekken en op te pakken.'

Onderzoek naar actualiteit en theatermaken
Anne Stoop van de opleiding Theaterdocent spreekt over GAOZ (Geëngageerd Actueel Onderzoek), een maakweek waarin studenten van de opleidingen Theaterdocent, Mime, Regie en de ATKA ondersteund en geïnspireerd door lezingen, debatten en colleges samen onderzoek doen naar de relatie tussen actualiteit en theatermaken. Ondernemendheid in de praktijk! Bekijk de presentatie van Anne.

De grenzen van (landschaps)architectuur en stedenbouw
Lorien Beijaert, Arna Mackic, Luuc Sonke van de Academie van Bouwkunst presenteren over de debatserie In de toekomstige tijd, over het verkennen van de grenzen van de vakgebieden architectuur, landschapsarchitectuur en stedenbouw.

De studenten vertellen: 'Gebruikelijke werkwijzen binnen deze vakgebieden zijn niet langer toereikend. Op de Academie van Bouwkunst waar creëren, onderzoeken, dromen, bevragen en experimenteren centraal staan, is het aan de studenten om te reageren op deze verandering en te zoeken naar nieuwe mogelijkheden. We gaan hierbij niet in gesprek met traditionele architecten, maar met pioniers die inspelen op sociale, economische en culturele veranderingen. Hierbij maken we kennis met andere benaderingen van opgaven die geen onderdeel uitmaken van het huidig curriculum.'

Delen