Kennismaken met het werkveld

Alle opleidingen onderhouden nauwe banden met het werkveld. Studenten leren de spelers in het veld kennen door gastdocenten uit de praktijk, bezoeken aan instellingen en evenementen op school. Ze ontdekken zo tijdens de studie waar hun wensen en kansen liggen en bouwen zij aan hun netwerk. Bekijk hieronder enkele voorbeelden van kennismaking met het werkveld, sommige evenementen zijn openbaar toegankelijk.

Dance Dialogues

Studenten Expanded Contemporary dance spreken met makers en choreografen uit het werkveld en schrijven daarover een reflectie. Lees verder

Erfgoedarena

De Reinwardt Academie organiseert zeven keer per jaar een erfgoedbreed, inhoudelijk debat. De thema's voor deze debatavonden worden gekozen door een programmacommissie, in samenwerking met partners uit het erfgoedveld. 

Lees verder

Career Clinics

Studenten van de AEMA en de Popopleiding nemen een kijkje in de keuken van de dagelijkse bezigheden van professionals in de muziekindustrie en bespreken hun carrièrekeuzes’.

Lees verder in de studiegids

 

Keep an Eye Filmfestival

Studenten van de Nederlandse Filmacademie studeren af tijdens het Keep an Eye Filmacademie Festival met films die in coproductie met een omroep zijn gemaakt. De festivaldagen staan in het teken van premières, exposities, installaties, diploma’s en heel veel films. De studenten uit eerdere jaren verrichten voor en tijdens het festival ondersteunende taken zoals technische ondersteuning, administratie, balie- en zaalwachtdiensten. Keep an Eye Filmacademie Festival

Amsterdam Light Festival

Elk jaar ontwerpt een team van studenten een kunstwerk voor het ALF. Amsterdam Light Festival

Gastdocenten Academie van Bouwkunst

Ruim 300 gastdocenten geven ieder studiejaar les aan de Academie van Bouwkunst, Zij worden  vanwege hun specifieke deskundigheid uitgenodigd voor het begeleiden van projecten, colleges en oefeningen.

Lees verder

Delen