Mindful bedrijfsconcept 'Borduur en Stuur' wint Snelkookpanweekend

Medewerkers van de AHK, HvA, UvA en VU deden dit weekend mee aan De ondernemende snelkookpan, een weekend ondernemen georganiseerd door het Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE). Susan Arendsman (Conservatorium van Amsterdam) en Miranda Vervoort (HvA) vormden het winnende team met hun bedrijfsidee Borduur en Stuur. Met subsidie van ACE mogen zij hun idee uitwerken.

Tijdens brainstormsessies bedachten de deelnemers bedrijfsideeën die ze daarna uitwerkten. Op zondagmiddag pitchten ze hun concepten voor een deskundige jury. Het gelegenheidsduo Susan en Miranda won de pitch.

Borduur en Stuur
Susan vertelt over hun idee: "Iedereen is tegenwoordig druk. We dreigen onszelf en elkaar soms uit het oog te verliezen. Veel mensen zijn daarom op zoek naar manieren om even stil te staan en echt aandacht te hebben voor jezelf en een ander. Ons product Borduur en Stuur helpt je daarbij.

Het is een doe-het-zelf-pakketje met kaarten die je zelf kan borduren. Borduren is een manier om even nergens aan te denken en mindful te zijn. Tegelijkertijd is het voor de ontvanger van de kaart leuk om een kaart te krijgen waaraan iemand echt aandacht heeft besteed.

Het pakket bestaat uit drie kaarten:

  1. Eén kaart maak je voor jezelf om jezelf te herinneren aan het moment dat je aandacht aan jezelf gaf.
  2. Eén kaart maak je voor een vriend.
  3. Eén kaart maak je voor een onbekende die een aandachtskaart kan gebruiken.  

Het is een product waarmee we weer even aandacht hebben voor onszelf en elkaar."

De prijs
Uit handen van HvA-rector Huib de Jong kreeg het winnende team naast vele complimenten en een rol Stophoest, ontwikkeluren en bijbehorende consultmomenten van ACE-coaches. Zes maanden lang kunnen ze een dag per week besteden aan hun concept, betaald vanuit valorisatiesubsidie van ACE. Susan: "Ik vond het een heel leuk en leerzaam weekend. Ik kan het echt iedereen aanraden!"

Wil je meer informatie over Borduur en Stuur? E-mail borduurenstuur@gmail.com.

Delen